eBøger

tirsdag 03. januar, 2012

Cory Doctorow om DRM, malware og censur

Efter gårsdagens udbrud om copyright, er det nok på sin plads at grave et spadestik dybere. Eller i hvert fald citere en klog mand for noget der er en tand mere sofistikeret.

Cory Doctorow er interessant at læse, fordi han (bl.a.) lever af at skrive bøger som han markedsfører ved at give dem væk gratis, fordi har er en varm fortaler for open source og andet godt. Og ikke mindst fordi hans bøger hører til genren "future present", hvor han skruer tiden ti år frem, og udforsker hvad konsekvenserne af en tendens der allerede i dag er synlig, vil blive hvis vi skruer helt op for den. Hvad sker der eksempelvis når 3D printere bliver så gode, at antipiraternes motto om at "du ville ikke stjæle en bil", virkelig kan besvares med "nej, men jeg vil downloade den". Hele novellen kan læses her, ganske gratis.

Og hvad er det så han siger? Foredraget kan ses her, en transkription på denne side. Emnet er den logiske følge af DRM (*), og det er altsammen meget interessant, men de første par sider er det der har relevans for piratkopieringen, nemlig en kort gennemgang af vejen frem mod DRM som vi kender det i dag. Og hvorfor det er en krig som rettighedshaverne taber/har tabt, med mindre de vil censurere internettet, og installere spyware på min computer.

(*) Digitial Rights Management. For de fleste praktiske formål kan vi kalde det kopibeskyttelse.

Kommentarer:

Send en kommentar:
  • HTML syntaks: Tilladt

Weblogkalender


« oktober 2018
mationtofr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
       
I dag

Søg i denne weblog

 

Nyeste indlæg i alle KB blogs