eBøger

onsdag 16. maj, 2012

Formathelvedet

Amazon har deres Kindle. Sony har deres dimser med håbløse navne. Apple har deres iBoghandel. Og det er bare de kendte af dem. Hver med deres format, hver med deres måde at få bøger på dimserne. Og allesammen lavet så brugervenlige, at folk tror de kan finde ud af det. Hvad de ikke kan.

Nørder har hele tiden kunnet få ebøger fra andre boghandlere på Kindlen. Det er ikke svært, men for brugere der bliver forvirrede over hvilken end af kablet der skal i dimsen, er det heller ikke let *).

Det er der nogen der har gjort noget, eller i hvert fald en smule, ved.
Vi er ikke glade for reklamer her på bloggen, og det her lugter lidt af det. For den totale gennemskueligheds skyld, skal det derfor nævnes, at indlægget her eksisterer fordi jeg har modtaget en mail fra et firma hvis navn bliver nævnt om lidt, der opfordrede til omtale her. Vi anbefaler ikke bestemte produkter eller leverandører, men det er altså lidt svært at undgå, når de leverer en nyttig service, der er relevant at omtale.

Derfor - den danske eboghandler Riidr har gjort det let at få sine ebøger over på Kindlen.
Det har man hele tiden kunnet, men det har krævet at man installerede et program, der kunne konvertere fra det åbne, lækre og rare format, til Amazons lukkede og upraktiske format. Det har Riidr automatiseret. Der er stadig lidt opsætning der skal laves, men vejledningen forekommer mig simpel og letforståelig. Omtale af servicen kan findes på Riidrs blog.
Dette er en mulig måde at løse problemerne med bøger der sælges i formater som ens foretrukne læseapparat ikke kan håndtere (selvom problemet jo snarere er, at læseapparatet ikke kan læse alment forekommende formater). Det er en fiks måde at gøre det, men det er stadig noget rod at det er nødvendigt.
Så respekt til Riidr for at løse et praktisk problem, men pas nu på, at I ikke hjælper Amazon med at holde fast i et forældet koncept med lukkede formater.

*) iPadden er helt forfærdelig. Den er så brugervenlig at man slet ikke behøver at tænke, og derfor er det næsten umuligt at få forklaret folk, at hvis de bare læser vejledningen, kan de sagtens finde ud af at få bøger over på den. Det, og så det forhold at man kan læse bøger i flere forskellige apps, der har hver deres sæt at ideosynkrasier. Når nu alt andet er så let, hvorfor skal det her så være så besværligt? Hvilket sådan set er et ret godt spørgsmål, der understreges af at det heller ikke altid er lige let for nørderne...

Kommentarer:

Send en kommentar:
  • HTML syntaks: Tilladt

Weblogkalender


« oktober 2018
mationtofr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
       
I dag

Søg i denne weblog

 

Nyeste indlæg i alle KB blogs