eBøger

mandag 14. maj, 2012

Hvorfor pokker bliver vi ved med at bladre?

Det der med læseapparater er ved at være en saga blot. Nu er det tablets der dominerer.
Det burde gøre tingene lettere. En tablet er jo bare en computer uden tastatur. iPadden er godt nok en tastaturløs computer hvor du kun må gøre ting Apple synes du skal gøre. Men alligevel.
Det ændrer ikke på at jeg får en masse spørgsmål om hvordan man lægger en bog på en tablet eller et læseapparat. Begge dele er ret enkelt - læs brugsanvisningen... Nu... Please...

Men det var ikke det der udløste dette blogindlæg. Det var mere en reflektion over, at nu er vi på computere der kan alt muligt. Der er næsten ingen begræsninger. Der skulle være plads til at gøre det hele smartere og hurtigere. Og alligevel hænger vi fast i forældede koncepter omkring ebøger. Et af dem er ideen om at bladre. Det kan vi generelt ikke på læseapparaterne, men vi kan på iPads og andre tabletter. Du ved, den der funktion, hvor man placerer pegefingeren i nederste højre hjørne, og trækker i siden. I rigtig mange læseprogrammer udløser det at vi bladrer til næste side, komplet med animation og det hele.
Men hvorfor? Hvorfor hænger vi fast i konceptet med at bladre? Hele ideen skulle jo være at vi kunne gøre nye og spændende ting. Og så hænger vi fast i en måde at gøre det på, der burde være overflødig.
Wired har et lille indlæg om det. Det kan læses her. Som sædvanlig er det kommentarerne der er mest interessante. Det er ikke fordi artiklerne i Wired ikke er gode, det er fordi deres læsere er ret kvikke. Skeuomorphisme er ordet, den bedste beskrivelse er ikke i den danske wikipedia, så prøv den engelske i stedet. Personligt tror jeg det også har noget at gøre med et fænomen der er beskrevet i en fremragende norsk video :)

Kommentarer:

Send en kommentar:
  • HTML syntaks: Tilladt

Weblogkalender


« oktober 2018
mationtofr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
       
I dag

Søg i denne weblog

 

Nyeste indlæg i alle KB blogs